Morotskaka


Igår testade vi äntligen morotskakan som vi pratat om ett tag. Den blev supergod, prova ni också!
Kaka
3 ägg
3 dl strösocker
3 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
3 tsk bakpulver
1 ½ tsk malen kanel
1 tsk malen kardemumma
½ tsk malen ingefära
1 nypa salt
1 ½ dl solrosolja
4 ½ dl rårivna morötter
Cream cheese lime frosting
60 g mjukt smör
4 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
Skal av 1 lime
100 g philadelphiaost
Sätt ugnen på 150 grader.
Vispa ägg och socker vitt och pösigt.
Blanda alla torra ingredienser och vänd ned dem i äggsmeten.
Tillsätt solrosolja och morötterna.
Fyll smeten i smord och bröad kakform med löstagbar kant.
Grädda i mitten av ugnen ca 55 minter. Prova med en sticka, den ska inte vara kladdig.
Låt kakan svalna.
Frosting: Vispa ihop alla ingredienser krämigt. Bred frostningen över kakan.
Receptet kommer från Leila Lindholms "A piece of cake".
Kommentarer
Postat av: Marianne
Mmmmm va gott det ser ut!
Trackback