Dagens middag

Det här åt vi nyss, det var väldigt gott!
Kycklingrullader med paprikapotatis
Det här behövs till ca 4 port:
4 kycklingfiléer
4 skivor lufttorkad skinka
ca 100 g färskost med örter
ca 50 g grillad paprika (det hoppade vi över)
salt, peppar
Paprikapotatis:
800 g potatis
3 paprikor, blandade färger
salt, olivolja
Ugn: 200°
Gör så här:
1. Skär en djup ficka i filéerna och banka ut dem. Lägg 1 skinkskiva på varje filé och bred ost över dem. Strimla paprikan och fördela den ovanpå.
2. Rulla ihop och fäst med tandpetare eller bind upp med bomullssnöre. Bryn filéerna runtom i lite matfett. Krydda med salt och peppar. Lägg över dem i eldfast form.
3. Skala potatisen och skär den i klyftor. Kärna ur och skär paprikorna i stora bitar. Lägg potatis och paprika med skinnet nedåt i smord eldfast form. Strö på salt och ringla olivoljan över. Rör om.
4. Ställ in formen mitt i ugnen och stek potatisen ca 35 minuter. Ställ in kycklingformen bredvid när ca 20 minuter återstår och stek allt klart i ugnen.
5. Skär upp filéerna och bjud paprikapotatis och sallad till.
Kommentarer
Trackback